Over ons

De organisator Amsterdam Foodies, bekend van meerdere festivals in de mooiste hoofdstad van Europa, weet zich keer op keer te vernieuwen wanneer het aankomt op de beste festivals in het hoogseizoen. Zo heeft Amsterdam Foodies meerdere succesvolle festivals op zijn naam staan, zoals de welbekende Rolling Amsterdam. Amsterdam Foodies heeft ervaring en kennis op het gebied van foodtrucks en gaat daarom alleen exclusieve samenwerkingen aan.

Het concept van Amsterdam Kookt is uniek, dankzij verschillende samenwerkingen in het brainstormproces. De vraag naar food festivals wordt steeds groter en om dit tegemoet te komen is het inzetten van creatieve oplossingen dan ook van belang. Geen standaard foodtrucks meer, maar juist high end restaurants die omgetoverd zijn in een mobiele variant. Amsterdam Foodies is in februari het concept traject gestart samen met het stylingbureau Top Notch Styling. Samen hebben zij ideeën uitgewisseld om zo tot een bijzonder concept te komen. Top Notch Styling heeft jarenlange ervaring op het gebied van event styling en is de samenwerking dan ook niet geheel verrassend. Zij zijn ondere andere bekend voor de aankleding van de succesvolle Treasure Island en Wonderland edities, die elk jaar menig bezoekers op de teller heeft staan. Top Notch Styling focust zich tegenwoordig alleen nog maar op muziek en food styling, waardoor zij zich nog beter kunnen ontwikkelen en uitbreiden op het gebied van events.

Top Notch Styling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het thema en het inrichten van het gehele festival. Boho chic staat in het teken van een echte ibiza gevoel, waar exclusiviteit en een echte zomergevoel voorop staat. Heleen de Jong, eigenaar van Top Notch Styling is van mening dat food festivals vandaag de dag veel van elkaar weg hebben. “Er lijkt geen diversiteit en creativiteit meer toegepast te zijn, waardoor elk festival in hetzelfde jasje gestoken wordt”, aldus de Jong. Door gebruik te maken van unieke decoratie en styling items wordt het concept versterkt waardoor bezoekers een ultiem festival gevoel kunnen ervaren. Een echte vakantiegevoel is waar Amsterdam Kookt zich dit jaar op heeft gefocust.

Amsterdam Foodies heeft besloten om de samenwerking met Top Notch Styling op langere termijn voort te laten bloeien. Zo zijn er al meer concepten ontwikkeld voor meerdere festivals, verspreid over het hele land. Amsterdam Foodies is momenteel bezig met het organiseren van een speciale foodtruck editie, welke in het najaar gelanceerd zult worden. “We willen doorgaan met het uitrollen van bijzondere edities door gebruik te maken van een out-of-the-box mentaliteit” heeft Michael Bosch, organisator van Amsterdam Foodies, al eerder in de Telegraaf laten weten. Amsterdam Kookt mag zich dan ook aansluiten bij deze out-of-the-box genre, dankzij de ongewone en speciale faciliteiten die het weekend te vinden zijn.

Amsterdam Kookt is bloeiend, uniek, anders en vooral heel gezellig. Bosch is ervan overtuigd dat de eerste editie van het festival een groot succes zult worden. De online kaartverkoop gaat snel en het festival wordt door menig Amsterdammers met open armen ontvangen. Ook door samenwerkingen met grote namen als DJ Trello en Jazzy Noises weet Amsterdam Kookt zich als een uniek festival te positioneren. Haal snel uw kaartje en deel mee aan de meest spraakmakende foodfestival van Amsterdam!